Taas lisätietoa Kheopsista

Kheopsin suuresta pyramidista löytyi vähintään 30 metriä pitkä salakammio – video vie nyt virtuaalimatkalle pyramidin sisään

Tutkijat toivovat virtuaalipyramidin auttavan löydetyn onkalon sisällön ja käyttötarkoituksen selvittämisessä

Tältä näyttää virtuaalimatkalla pyramidin sisällä

Tutkijat ovat tehneet pyramidin käytävistä ja onkaloista kolmiulotteisen animaatiotilan, jonka avulla ihmiset voivat ”teleportata” itsensä suoraan Pariisista Egyptiin pyramidin syövereihin. Virtuaalikierroksella ihmiset pääsevät näkemään pyramidin Suuren gallerian, Kuningattaren kammarin ja muita paikkoja, joihin vierailijat eivät muuten pääse.

Joukko tutkijoita kertoi viikko sitten löytäneensä Kheopsin suuresta pyramidista viikko sitten ennestään tuntemattoman onkalon. Myös se on mukana virtuaalikierroksena, täplikkäänä massana.

HS kertoi viime viikolla onkalon löytymisestä.

YKSI tutkijoista, Mehdi Tayobi totesi, että ihmiset voivat nyt eläytyä olevansa pyramidin sisällä ryhmän mukana ja oppaan opastamana.

”Se on aivan uutta se, että ihminen ei ole virtuaalimaailmassa yksin, vaan mukana on monia ihmisiä. Kukin voi olla ryhmässä, voi mennä kierrokselle perheensä kanssa”, Tayobi sanoi Reutersin mukaan.

Tätä kaikkea koet pyramidikierroksellasi
TYHJÄ TILA löytyi kosmisten säteiden avulla. Tarkemmin sanottuna tila paljastui, kun tutkijat tarkkailivat avaruudesta peräisin olevien myoni-alkeishiukkasten kulkemista pyramidin rakenteiden läpi.

Onkalon sisältöä tutkijat eivät tiedä.

Virtuaalinen pyramidikierros on suunniteltu osin ihmisten huviksi mutta myös tieteellisiä tarkoituksia varten. Tutkijoiden mukaan pyramidin sisäinen virtuaalimaailma voi auttaa heitä kehittämään menetelmiä, joilla he voivat selvittää mysteerionkalon rakennetta ja tarkoitusta.

NOIN 4 500 vuoden ikäinen Kheopsin suuri pyramidi eli Gizan pyramidi on vanhin maailman seitsemästä ihmeestä ja yksi suurimmista ihmisen tekemistä rakennuksista. Sen sisuksista on viime vuosikymmenten aikana etsitty salaisia huoneita esimerkiksi lämpökameroiden ja robottien avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *