Lakiongelma turistille Egyssä

Aviomiehen särkylääkkeet uhkaavat tuoda kuolemantuomion brittinaiselle Egyptissä

Tramadoli on Egyptissä kielletty huume, mutta Britanniassa sallittu särkylääke.

Tramadolia sisältävät särkylääkkeet ovat laillisia Britanniassa, mutta eivät Egyptissä. Maailmassa on eri nimisiä lääkevalmisteita, joiden vaikuttava aine on tramadoli.
Tramadolia sisältävät särkylääkkeet ovat laillisia Britanniassa, mutta eivät Egyptissä. Maailmassa on eri nimisiä lääkevalmisteita, joiden vaikuttava aine on tramadoli. (KUVA: SHEILA TERRY / SCIENCE PHOTO LIBRARY)

BRITANNIALAINEN nainen on ollut lähes kuukauden pidätettynä Egyptissä, koska hänellä oli lomamatkallaan mukana särkylääkkeitä, kertoo brittiläinen The Sun -lehti. Lehden mukaan häntä uhkaa mahdollisesti jopa kuolemantuomio.

Naista epäillään huumeiden salakuljetuksesta. Hänet otettiin kiinni, kun hän lensi Punaisen meren rannalla Egyptissä sijaitsevaan lomakohteeseen Hurghadaan egyptiläisen miehensä kanssa, The Sun kertoo.

ENGLANNIN Hullista kotoisin olevalla 33-vuotiaalla naisella oli matkalaukussaan muun muassa 290 tablettia tramadolia sisältävää lääkettä.

Tramadoli on synteettinen opioidi. Britanniassa se on sallittu joskin voimakas särkylääke, mutta Egyptissä se on kielletty, kertoo brittiläinen mediayhtiö The New Arab.

Tramadolia sisältäviä lääkkeitä myydään Suomessakin. Tramadoli on vaikuttavana aineena esimerkiksi särkylääkkeissä nimeltä Tramal ja Tradolan. Ne ovat reseptilääkkeitä, jotka on tarkoitettu vaikean ja keskivaikean kivun hoitoon.

BRITTINAISELLA Egyptissä olleet tramadolilääkkeet oli The Sunin mukaan tarkoitettu hänen aviomiehelleen, joka kärsii selkäkivuista. Mies asuu Egyptissä, ja brittinaisella on tapana käydä hänen luonaan neljä kertaa vuodessa.

Nainen otettiin kiinni lentokentällä, lehti kertoo. Häntä pidettiin siellä viisi tuntia, kunnes hänet pantiin allekirjoittamaan 38-sivuinen arabiankielinen lausunto. Nainen luuli pääsevänsä allekirjoituksen jälkeen jatkamaan lomaansa, mutta hänet vietiinkin selliin.

Brittien rikosoikeudelliset ongelmat arabimaissa olivat paljon julkisuudessa myös lokakuussa, kun britannialainen mies tuomittiin Dubaissa kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen, koska hän oli koskettanut toista miestä. Dubain šeikki kuitenkin armahti hänet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *