Kirja Putinista on hyytävää luettavaa

”Kasvoton mies –

Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi”

Kirjoittaja Masha Gessen on toiminut useassa julkaisussa toimittajana, myös länsilehdissä ja omaa siksi laajan ja hyvin informoidun verkoston, lähellä valtaa ja sen kulisseja. Hän kirjoittaa vetävästi ja käyttää vakuuttavia tietolähteitä. Kirjan luettuani olen entistä vakuuttuneempi, että Vova on pelottava tyyppi.

Putin sai perusteellisen koulutuksen vakoojaksi, vaikka ei niissä hommissa kummemmin menestynyt. ”KGB oli organisaatio, joka oli perustettu valvomaan ja tukahduttamaan kaikkea ja mitä tahansa. Se tuntui olevan perustettu erityisesti organisoimaan salaliittoja…” ”Putinin oma vastustus demokraattisia uudistuksia kohtaan oli yhtä henkilökohtaista kuin Sobtsakin, mutta kulki vielä paljon syvemmällä.” Kirja kertoo Putinin suorittamasta ensimmäisestä todistetusta rosvotyöstä, jossa valtiolta ja Leningradin kaupungilta kavallettiin noin 100 miljoonaa dollaria. Putin vihasi avuttomia demokraatteja vielä enemmän kuin Sobtsak ja Putin oli jopa Sobtsakia parempi toteuttamaan pelon ja ahneuden politiikkaa.”

Putin luki lakia Leningradin yliopistossa, mutta ei suorittanut diplomiaan sinne vaan Pietarin Vuori-instituuttiin. Aihe oli kansainvälinen talous ja väitöstyö oli suora plagiaatti jenkkilästä. Se sisälsi 16 tekstisivua ja 6 kaaviota jotka oli suoraan kopsattu. Putin ei ole koskaan myöntänyt plagiointia, tietenkään.

Kirja kertoo seikkaperäisesti monia meilläkin tunnettuja törkeitä tekoja, murhia ja asuintalojen räjäytyksiä, joihin Putin on sekaantunut. Hän on pressana ollessaan käyttänyt KGB/FSB:n salaisia agentteja vaikeuttamaan vastustajien vaalikampanjoita kaikenlaisilla keksityillä verukkeilla. Litvinenkon murha Lontoossa on hyvin tunnettu tapaus, sillä siinä käytettyä poloniumia ei tuoteta kuin Venäjän ydinlaitoksissa eikä niihin pääse kuin korkeat tahot käsiksi. ”Yksinkertainen ja ilmeinen totuus on se, että Putinin Venäjä on maa, jossa poliittiset kilpailijat ja äänekkäät arvostelijat usein surmataan, ja ainakin joskus käsky tulee suoraan presidentin kansliasta.” Hodorkovskin tapauksesta kerrotaan laajasti ja loppupäätelmä on: ”Hän joutui vankilaan koska oli – ja on yhä – riippumaton ihminen. Koska hän ei suostunut taipumaan. Tämä valtio rankaisee siitä että on riippumaton.”

En ole äänestänyt parlamenttivaaleissa yli kymmeneen vuoteen, koska Putinin lait ovat tehneet vaaleista turhanaikaisia.”

Putin todella saa aikaan kauhunväristyksiä selkäpiissäni !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *