Harhaanjohdetut kansat

Laki ja oikeus

Maailma on mennyt hulluksi. Puolassa on perustuslakia rikottu törkeästi ja sen tekee puolue jonka nimi on otsikossa. Surkuhupaisaa. EU on uhannut vastatoimilla, mutta niiden toteutus lienee hankalaa, koska Unkarin diktaattori Orban on ilmoittanut tukevansa näitä Puolan häikäilemättömiä mafiaveljiä. On mennyt politiikan tekeminen häikäilemättömäksi, kun vaaleilla valitut puolueet valtaan päästyään sikailevat ja tekevät laittomuuksia.

Turkissa on menossa malliesimerkki siitä, miten valta voidaan kaapata demokratian keinoin ja sitten äänestyttää harhaan johdetulla vaalikarjalla mitä tahansa epädemokraattista. Erdogan siellä rakentaa omaa despoottista hallintoaan ja kohoaa diktaattoriksi, jos ei jo sitä ole.

Luen parhaillaan kirjaa ”kasvoton mies – Putinin nousu Venäjän valtiaaksi” joka kertoo taas erään tarinan, miten valtaa voidaan väärinkäyttää, jos valtion instituutiot ovat heikot ja vallan käyttö ei ole tasapainoista kolmijako-opin mukaan. Siitähän on kyse myös Puolassa ja Unkarissa.

Venäjän tilannetta tekee kauheammaksi se, että Putinin hallinto on nostanut taas Stalinin suosioon. Kun kansaa pidetään median keinoin ja falskein koulukirjoin opetetaan väärää historiaa voi lopputulos olla niinkin kaamea, että kansa äänestää historia merkittävimmäksi tyypeiksi 1. Stalin ja 2. Putin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *