Natokirja

Tuli luettua

Markku Salomaa ”puhutaan Natosta”

Kirja on täyttä asiaa. Tunnustan etten jaksanut lukea kaikkein kuivimpia osia joissa selitettiin sopimusten sisältöjä ja niiden synnyn taustoja.

Kirja on julkaistu 2014 ja olin eka lukija. Kirja oli selvästi neitseellinen. Mutta kun yleensä meillä on heiveröisesti käsitystä Natosta ja siihen liittymisen vaikutuksista, luulisi tiedolle olevan kysyntää ja tarvetta. Useimmat tyytyvät vain lehtijuttujen jakamaan tietoon ja sehän ei riitä antamaan todellisia työkaluja päätellä asioita.

Kirjan lopussa tiivistetään koko Natojuttu hyvin muutamaan sivuun ja jo ne lukemalla voi muodostaa itselleen hyvän tietopohjan. Varsinkin nykytilanne, jossa Naton ja Venäjän ilma- ja vesialukset kohtaavat päivittäin ja osa kohtaamisista on ollut varsinkin Venäjän lentäjiltä kovin uhkarohkeita. Yksi kohtaaminen ja törmäys voi olla hyvin kohtalokas, ottaen huomioon että Venäjän koneet lentävät ilman transbondereita. Se vaarantaa myös vilkkaan siviilien lentoliikenteen.

Kirjan luettuani olen entistä vakuuttuneempi siitä että Suomen tulisi liittyä Natoon. Mitään optiota ei ole eikä tule. Ja kun luin lehtijutun jossa povattiin asiaperustein että viimeistään ensi vuonna Ruotsi hakee jäsenyyttä. Ja toiset pohjatiedot perustelevat että syyskuun zapad-sotaharjoituksessa Putin valtaa Valko-Venäjän ja liittää sen feikkiäänestyksellä Äiti-Venäjään. Mites sitten suu pannaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *