Politiikkaa meillä ja muualla

Elämme varsin kiinnostavia viikkoja.

Kotimaassa aika paljon ratkeaa Persujen puoluokokouksessa 10-11.6 Jyväskylässä. Puolueen johtoporras ja -eliitti on huolissaan puheenjohtajan vaalista. Jos Jussi Halla-aho voittaa, kuten mielipidetiedustelut kertovat, tietää se viimeistään syksyn kynnyksellä persujen lähtöä hallituksesta. Se olisi katkera paikka Timo Soinille jonka menestyksekäs taival puoluepomona saisi nolon lopun kun hän jättäisi voittona pitämänsä ulkoministerin salkun.

Se saattaisi tietää myös koko hallituksen hajoamista ja meille jo harvinaisia poikkeusvaaleja, jos Sipilän jengi ei saisi paikattua tappiota jollakin vippaskonstilla. Ei taida onnistua helposti, sillä Ruotsalaiset ovat jo asettuneet kovasti oppositioon. Heidän vaatimuksensa kesken kauden hallituslaivaan astumisesta voisivat olla liian hintavia Sipilälle. Kristilliset varmaan menisivät ilman suurta viettelemistä. Toisaalta Kepu on tilanteessa, jossa sen ei kannattaisi lähteä vaaleihin joissa häämöttää tappio. http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005229709.html?ref=rss

Samana viikonloppuna on tärkeät vaalit myös Britanniassa ja Ranskassa. Britit setvivät sotkua joka syntyi brexitistä ja jota ei nyt kukaan oikein haluaisi, kun sen jättimerkitys on kaikille selvinnyt. Brexit-leirin kellokkaat ovatkin häipyneet kuin pieru Saharaan, kuten Kaurismäki sanoi. Ranskalaiset valitsevat uuden kansalliskokouksen jonne Macronin pitäisi saada enemmistö, jotta hän voisi presidenttivaltaisessa tasavallassa saada jotain muutosta. Sen enemmistön saaminen vain onkin kiven alla ja on poika tosi taikuri jos sen saavuttaa.

Jenkkilässä on pääsemässä vauhtiin Trumpin neukkusekoilun tutkinta, joka saattaa johtaa torven jopa valtakunnanoikeuteen asti. Se olisikin soma loppu kaikkien aikojen typerimmälle jenkkien pressalle. Kun ei ole surkimus viitsinyt/osannut/pystynyt omaksumaan edes tärkeitä osia sikäläisestä politiikan pelisäännöistä, perustuslaista ja valtion instituutioista. Joutaa mennäkin historian jätesäkkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *