Caravanserai Luxor wb

Luxorin tyylikkäin kauppa

Caravanserai tarkoittaa caravaanien lepopaikkaa, majatalo elikoille ja kuskeille, joka on sijainnut lähdepaikoilla, jotka usein ovat olleet myös risteyspaikkoja. Niissä on sitten määräajoin pidetty markkinoita ja eri paikat ovat erikoistuneet aikojen saatossa eri asioihin. Karavaanireittien serait olivat entisaikain majataloja ja tukkutoreja joissa myytiin kaikenlaista, orjista koruihin, astioista nahkatöihin. Yleensä lähinnä erikoistuotteita, sillä kylissä osattiin valmistaa omat vaatteet ja työkalut, arkitarvikkeet, mutta jo hienompia kankaita hankittiin niihin erikoistuneilta osaajilta ja kulta- ja hopea yleensä myytiin koruina joita ei joka ukko osannut valmistaa.

sori, kuva ei ole skarppi, mutta näyttää kuitenkin putiikin tyylin. Valoa on ja tavararat selkeästi esillä eikä ole tyrkkyä höpöttämässä

Luxor WB:n Caravanserai on länsimatkailijalle kiva ja rauhallinen ostopaikka, jossa on kiinteät hinnat, tyrkyttämätön meininki joka sallii rauhassa katsella ja vertailla. Pohjoismainen turisti hermostuu äkkiä bazaarien sähellykseen, joka täältä puuttuu.

laadukasta lasitavaraa valittavaksi. Koruja joka puolelta ja siksi eri tyylejä, aitoutta ja varmasti paikallista. Eikä kalliita.

Tavarat on haalittu eri puolilta Egyptiä ja ne ovat korkealaatuisia käsitöitä, ei mitään kiinalaista halpiskamaa. Vaikka ne voi sanoa matkamuistoksi ja tuliaisiksi, niitä kehtaa viedä kotiinsa ja antaa lahjaksi.

löytyihän teräväkin otos. exäni osti noita lasipompuloita ja käytti niitä osana lasimosaiikkitöitään, tiffanytöissä ja mobileissa. Perinteiset ja hyvin vanhat värit tulevat kaukaa historiasta.

Minä en ole osakkaana tms vaan motiivini on vain auttaa yritteliästä naapuria, jonka olen tuntenut jo vuodesta 2009 ja nyt asumme kolmatta vuotta saman pihan varressa. Aina on kutsu ”päällä” tulla iltateelle ja kylminä aikoina nuotiotulille. Tällä pihalla olemme puhuneet politiikkaa ja parantaneet maailmoja.

keskellä kynttilälyhty juhlapöytään tai kuppilan sisustukseen, johon täältä saisi kaiken samaa tyyliä melko edullisesti. Olisi poikkeavaa!

Minun rajoitteeni on arabian kieli joka näissä tilanteissa aina hankaloittaa, mutta sen opiskelu on osoittautunut monelle muullekin ylivoimaiseksi, niin että b.e. on se kieli ja eleillä loput. Tässä eräänä

 

 

lisää kahvilatarvikkeita tai kahvimukit tuliaisiksi naapurille . Muista kertoa että ovat Habusta ja Caravanseraista joka on 200m päässä temppelistä kanavan varressa.

kaikenlaisia lyhtysuojia, jotka antavat kivan valon. Seinille, pöydille, kattoon ja eri kokoja. Voi maalata, mutta luonnonvärikin on kaunis. Väittävät että kestää ulkona mutta en menisi takuuseen pakkassäästä. Öljymaali pinnassa voisi toimia ulkona.

iltanakin selittelimme monet asiat isännän sisarten kanssa melko alkeellisin menetelmin. Ei mitään sellaista !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *